22 June 2012

Valkoinen rakkaus

Photobucket
Jotkut lääkkeet, muun muassa kortisoni, lisää ruuan himoa ja nälän tunnetta. Kaupassa on juostu mun toiveiden mukasesti ja nälästä olen saanut pyhäpäivinä kärsiä. Osastolla tää on harvinaisen tuttua hommaa ja siellä sanotaankin 'pääasia että joku maistuu'. Yleensä se on jokin yksi ruoka tai ruoka-aine. Mikään muu ei kelpaa, pelkkä ruoka x ja sekin yleensä monta päivää. Eräs söi kuulemma vuoden ketsuppia. Vanhat lempiherkut ei enää anna samaa makunautintoa kun esimerkiksi sytostaatit muuntavat makuaistia. Sairastumisen jälkeen tavallinen maitosuklaa ei ollut mun herkkua niinku ennen, se ei vaan maistunut enää miltään. Eilen kotiin päästyäni menin ruokakauppaan ja kuitin loppusumma näytti 7.35€. Se sisälsi vain viisi Pandan valkosuklaalevyä. Jep, tässä syön toisiksi viimeisintä levyä loppuun. Eipä mun masuun oo oikeen muuta mennytkään. Nyt mä kirjotan tätä postausta siksi, että ulkopuoliset näkevät leukemian/syöpien muitakin puolia, en vain valkosuklaan ylistämiseksi. Voi olla, että tämän tapasia tulee lisää!

On myös pienen maininnan paikka. Nimittäin tuo nuori herra karvakasa, joka myös Nestorina tunnetaan, kuvan taka-alalla, vietti eilen ensimmäisiä synttäreitään! Pieni vauva hän silti aina mulle tulee olemaan ♥ Joskos kuitenkin alkais pikkuhiljaa rauhottumaan aka aikuistumaan...

9 comments:

  1. Tää oli kiva postaus! :-) Tai ei silleen tietenkään kivat nuo vaikutukset, että makuaisti muuttuu tai että leukemia sulla on ylipäänsäkään, mutta sinällään kiva, että just tuot syöpien ja syöpähoitojen muitakin puolia esiin. Tai ainakin minä tykkäsin tavallaan!

    Onnea nestorille <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu tajusin, kiitti! Haluan vähän avartaa tätä sairautta ulkopuolisille, näitä asioita kun ei varmasti ekaks tuu mietittyä :-)

      Myös isopoika kiittää ♥

      Delete
  2. voitko laittaa kuvia Nestorista ? (-:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nesu on ihan älyttömän vaikee kuvattava, mutta tottakai laitan lisää otoksia joskus :-P

      Delete
  3. siis maistuuko toi valkosuklaa niinku ihan kokonaan eri ruoalta sun mielestä? :D tai ilmeisesti se ei maistu ainakaan niin makealta mitä se oikeasti on,kun eihän kukaan pystyis muuten syömään 5 valkosuklaalevyä putkeen oksentamatta, saatikka sitten ketsuppia.. aika jännä..sori jos tää on tyhmä kysymys, nää asiat taitaa olla vaan sellasia että ihan sairaan vaikea ymmärtää niille jotka ei oo kokenut :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei se nyt kokonaan erilaiselta, paremmalta vaan! Ehkei niin makeelta kun sitä pystyn paljon kerralla syömään, en mä silti niitä viittä peräkanaan popsinut! Säästin jussiin kun kaupat oli kiinni ;-D
      Meillä syöpälapsilla on just näitä, ketsuppi, majoneesi, voinapit yms. ällöruokia :-D Mä sentään pitäydyn vaan tossa suklaassa..

      Tyhmiä kysymyksiä ei ookkaan!

      Delete
  4. hei, kuinka voit? täällä kirjoittelee 16 v. sydänlapsi. aiemmassa postauksessa
    sanoit, ettei olo ole kuin kuolevalla, niin onko se muuttunut? toivon ettei ole.
    en tunne sinua, mutta haluaisin todella tutustua. mutta ainakin äkkiseltään voi sanoa, että meitä yhdistää sairaalassa oleilu. voi, kuinka monta ranneketta minullakin onkaan.. minäkin olin sairaalassa kun nuo sairaalapellet kävi kuvaamassa. tosin silloin oli niin karmea olo etten päässyt mukaan..
    itse kävin muutama viikko sitten läpi mitäs-jos-kuolen-ajatuksia ennen leikkausta, joka sydämeeni tehtiin. oikeastaan toinen kerta jo. mutta tarkoitukseni ei ollut jakaa elämän tarinaani vaan sanoa sinulle, että elä! tee juuri niitä asioita joista tulet onnelliseksi. tapaa ihmisiä, koe ja näe asioita. pidä hauskaa. ole onnellinen. ja ei, tämä ei ole kehoitus ihmiselle joka saattaa kuolla pian, vaan kannustus elämään. tsemppiä siis tosi tosi tooosi paljon!
    missä muuten asut? päästettiinkö sinut kotiin vai majailetko lastenlinnassa/lasten&nuorten klinikalla.
    todella, todella toivon sinulle onnea. ja ihmettä, että voit jatkossakin olla onnellinen. paranethan, jooko?
    terv. linni

    ReplyDelete
  5. onnea Nestorille! :-)

    ReplyDelete